2014. augusztus 12., kedd

A stevia biztonsága

Van még néhány ember, aki nem teljesen ismeri (vagy nem bízik bennük) a nulla kalóriatartalmú édesítőszereket, annak ellenére, hogy számos biztonsági vizsgálat igazolta jótékony hatásait. Talán ez azért van, mert egészen a közelmúltig az összes édesítőszer, ami nulla kalóriát tartalmazott, mesterségesen került előállításra. Ez pedig nyilvánvalóan aggodalmat szült bennük, mivel a nulla kalóriás édesítőkről már rég bebizonyosodott, hogy ha mesterségesek, akkor számos mellékhatást is okozhatnak. A stevia azonban egészen más: természetes és még mellékhatásokat sem okoz. De miért is éri meg nekünk fogyasztani?


-A stevia természetes forrásból származó, nulla kalóriatartalmú édesítőszer.

-A stevia nincs hatással a vércukorszintre, éppen ezért az édes szénhidrátokat nagyszerűen lehet vele helyettesíteni.

-A stevia egy hatékony módja lehet annak, hogy visszatérjünk az egészséges és tápanyagban gazdag élelmiszerekhez és italokhoz, hogy kevesebb kalóriát fogyasszunk, mégis természetesen maradhassunk.

-A stevia természetes eredetű, nulla kalóriás édesség, ami alkalmas az egész család számára.


Tény, hogy a stevia fogyasztása biztonságos a család minden tagja számára, beleértve a gyerekeket is. Jelenleg több, mint 200 tanulmány igazolja a stevia biztonságosságát, beleértve azokat a tanulmányokat, melyek megvizsgálták a stevia generációs reprodukciós toxicitását, genotoxicitását, mutagenitását és karcinogenitását. Ezek a vizsgálatok bebizonyították, hogy a steviával kapcsolatos aggályok nem állják meg a helyüket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése