2015. december 13., vasárnap

A finomított cukor negatív hatásai a gyerekeknél

A finomított vagy feldolgozott cukor nagyon sok kész- és gyorsételben jelen van, mint például a kekszekben, cukorkákban, a tartós kenyerekben, a tésztákban, stb. és ez igen negatív hatással van a gyerekekre is. Amikor a gyermek rendszeresen fogyaszt finomított cukrot, akkor fokozottan ki vannak téve olyan veszélyeknek, mint például a fogszuvasodás, az elhízás és a különféle viselkedési problémák.


Viselkedési problémák

A finomított cukor bevitele jelentősen befolyásolja a gyermek viselkedését és az aktivitási szintjét. Amikor a gyermek finomított cukrot fogyaszt, akkor a vércukorszintje hrtelen megemelkedik. Miután a glükóz szintje csökkenni kezd a vérben, akkor nagy mennyiségű adrenalin szabadul fel - amely hozzájárulhat a gyermekeknél a hiperaktivitáshoz -, hogy ez a hormon kompenzálja a vércukorszint csökkenését. Sőt az adrenalin kibocsájtása nagyobb arányú ilyenkor a gyermekeknél, mint a felnőtteknél. Mire a glükóz szintje elréi a normális szintet, addigra a vércukorszint túl alacsonnyá válhat, ami remegést, izzadást, megváltoott gondolkodást és viselkedési zavarokat okozhat a gyermekeknél, áll Alan Green professzor egy jelentésében. A gyermeknek éppen ezért érdemes elkerülnie a cukrozott italokat, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak finomított cukrokat, mint például az üdítők és a gyümölcslé. Ehelyett igyon vizet, tejet és frissen facsart gyümölcsleveket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése