Nézzük meg alaposan a glikémiás indexet
A glikémiás index aszerint rangsolrolja az élelmiszereket, hogy azok milyen gyorsan képesek megemelni a vércukorszintünket. Egyes élelmiszerek, például a fehér kenyér, gyorsan felhúzzák a vércukorszintet, ami azután hirtelen leesik és így megjelenik a szénhidrát utáni sóvárgás, mivel a szervezet újra szeretné kiegyenlíteni a vércukorszintet. A burgonya és a görögdinnye kivételével a legtöbb friss gyümölcs és zöldség alacsony glikémiás indexű termék, köszönhetően magas rosttartalmuknak. A magas fehérjetartalmú ételek, mint például a hús, a hal, a baromfi és a sajt szintén alacsony glikémiás indexűek, így jó választásnak bizonyulnak a cukorfüggőség leküzdésében is.
Mozgás
A mozgás és a testedzés felszabadítja a szerotonin hormontermelését, ami az agyunkban a jó hangulat kiváltásáért és fenntartásáért felelős. Ez a hormon fontos szerepet játszik a stressz feloldásában is. Ha pedig elegendő szintben van jelen ez a hormon a szervezetünkben, akkor nincsen szükségünk a cukorra, nem akarjuk jutalmazni magunkat, állítja a 2007-ben a Physiology and Behavior folyóiratban megjelent kutatás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése