2015. január 8., csütörtök

A stevia rendkívüli egészségügyi előnyei 1

A steviát nem véletlenül nevezik az édesítőszerek jövőjének, hiszen mióta az FDA 2008-ban jóváhagyta a használatát, egyre több helyen jelenik meg. A stevia kiváló alternatívája a mesterséges édesítőszereknek és a magas kalóriatartalmú cukornádnak is. A stevia egy olyan növény, amely hihetetlen egészségügyi hatásokkal rendelkezik, sőt sokkal édesebb is, mint a cukor. A stevia leveleiben ráadásul olyan értékes összetevők is megtalálhatóak, mint a rost, a szénhidrátok, a fehérjék, a vas, a kalcium, a kálium, a rutin, a cink és más létfontosságú tápanyagok. A stevia levelek tehát nagyon táplálóak, így hatékonyan fel lehet őket használni, mint természetes étrendkiegészítők, amelyek számos egészségügyi előnyt kínálnak.


A stevia édesítőszer előnyei


Édesebb, mint a cukor: Ahogy korábban már említettük, a friss stevia levelek önmagukban is legalább 30-szor édesebbek, mint a mesterséges édesítőserek vagy a cukor, viszont feldolgozott származékai, kivonatai akár 400-szor is édesebbek lehetnek.


A test nem bontja le teljesen: A stevia növény glikozidokból áll össe, amelyet a szervezet nem képes lebontani, ezért a stevia felszívódás nélkül halad át az emésztőrendszeren, ezért abszolút kalóriamentes.


Nincs káros hatása a glükózszintre: A stevia édesítőszer koncentrált formában is tápláló, nem fejt ki semmilyen káros hatást a szervezetre, illetve egyáltalán nem befolyásolja a servezet glükóz szintjét, így ideális a cukorbetegek és a hipoglikémiában szenvedőknek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése