A stevia édesítőszer előnyei
Édesebb, mint a cukor: Ahogy korábban már említettük, a friss stevia levelek önmagukban is legalább 30-szor édesebbek, mint a mesterséges édesítőserek vagy a cukor, viszont feldolgozott származékai, kivonatai akár 400-szor is édesebbek lehetnek.
A test nem bontja le teljesen: A stevia növény glikozidokból áll össe, amelyet a szervezet nem képes lebontani, ezért a stevia felszívódás nélkül halad át az emésztőrendszeren, ezért abszolút kalóriamentes.
Nincs káros hatása a glükózszintre: A stevia édesítőszer koncentrált formában is tápláló, nem fejt ki semmilyen káros hatást a szervezetre, illetve egyáltalán nem befolyásolja a servezet glükóz szintjét, így ideális a cukorbetegek és a hipoglikémiában szenvedőknek is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése