A fogszuvasodás megelőzésében
Vajon a stevia fogyasztása segíthet megelőzni a fogszuvasodást? Egy tanulmány, amelyet patkányokon végeztek igen biztató eredményeket mutatott. A stevia két kivonatát tesztelték a kutatók 60 patkánykölykön következő módon:
csoport: szacharózzal táplálták, a diétájának 30%-a volt ez a cukor
csoport: étrendjének 0,5%-a tartalmazott stevioside-ot.
csoport: étrendjének 0,5%-a tartalmazott rebaudiozis A-t.
csoport: semmilyen cukrot nem kaptak.
5 hét után mind a négy csoport fogait értékelték, és jelentős különbség mutatkozott például a vízfogyasztásban és a súlygyarapodásbn, illetve az első csoportban szignifikánsan nagyobb üregek keletkeztek, mint a 2-es és 3-as csoportban. A kutatók arra jutottak tehát, hogy a stevi csökkenti a fogszuvasodás esélyét. Éppen ezért megéri rendszeresen fogyasztani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése