2015. október 5., hétfő

Hogyan csökkentsem a vércukorszintet a terhesség alatt?

A magas vércukorszint megjelenését a terhesség alatt terhességi cukorbetegségnek nevezik. Ez a feltétel áltlaában az amerikai nők 3-5%-át érinti és szorosan kapcsolódik azokhoz a hormonális változásokhoz, amelyek a terhesség alatt indulnak be a szervezetbe, állítja a Cleveland Clinic. A terhesség előtti túlsúly, a családban előforduló cukorbetegség, a korábbi óriási vagy halva született csecsemők, illetve a 25 évnél idősebb kor mind kockázati tényezők a terhességi cukorbetegségre. A vércukorszint azonban általában visszaáll a normálisra a szülés után, a terhességi cukorbetegség megfelelő kezelése segítségével pedig megelőzhetőek a szövődmények mind az anya, mind a baba esetében.


-Használjunk inzulint, ha az orvos arra utasít minket. Az orvosunk tájékoztatni fog minket arról, hogy hogyan és mikor kell inzulint adagolnunk annak érdekében, hogy az egészségünk és a baba fejlődése biztonságban legyen.


-Legyünk tisztában az ideális vércukorszinttel. A legtöbb nőnek, aki terhességi cukorbetegségben szenved, általában igen alacsony a vércukorszintje ébredéskor, majd evés után hirtelen felugrik, két órával étkezés után pedig újra a mélyben van, állítja a Cleveland Clinic.


-Használjunk természetes cukrokat, például steviát vagy nyírfacukrot, mert ezek nem emelik meg túlságosan a vércukorszintet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése